Minu arvates on 21-aastane vanusepiir tänases Eestis ainuõige, ütles ta Eesti Päevalehele. "Tõsi, me usaldame inimese valima, autot juhtima ja alkoholi ostma 18-aastaselt. Siin on üks oluline aga – kahele esimesele tegevusele eelneb õpetus: ühiskonnaõpetus koolis ja autokool. Ka alkoholi puhul puudutatakse alkoholiga kaasnevaid ohte kooli inimeseõpetuse- ja psühholoogiatundides, lisaks ennetustegevusena ühiskonnas, ütles Kaare.

"Minu küsimus on, kui palju tänases ühiskonnas räägitakse, et hasartmängimine võib muutuda psüühikahäireks nimetusega patoloogiline hasartmängimine? Meelelahutusel on paraku paljude jaoks negatiivne pool juures."

Ma leian, et alustada tuleks teisest otsast – kõigepealt teadvustame inimestele, mis on hasartmängimine. See on meelelahtus – meelelahutuse eest makstakse raha. Paraku ei ole hasartmängimise tõttu probleemidesse sattunud inimesed seda mõistnud. Nende arvates on hasartmängimine võimalus kiiresti ja vaevata raha „teenida“. Seega alustama peaks vastutustundliku hasartmängimise õpetusest ja selle propageerimisest.

Kasiinoärimees Armin Karu rääkis Eesti Päevalehe Ärilehele antud intervjuus, et kui riik usaldab 18-aastase inimese riigikogu valima, autot juhtima ja alkoholi ostma, siis võiks ka kasiinosse astuda sama vanalt.