Päeva esimese kuhja koristasid ära meeskond Lustivere Lustilised, teatasid “Teeme ära 2008” kampaania korraldajad.

Täna välja tulnud vabatahtlike arv oli oodatust kordi suurem — näiteks Kadrinas tuli registreerunud 75 inimese asemel lipujaama hommikul kokku 150 inimest. Viitnal 90 registreerunu asemel üle 300 inimese.

Esimene lipujaam oli oma töödega valmis saanud Tootsi Vallas Pärnumaal.

Tänastel prügikoristustalgutel osales hinnanguliselt vähemalt 45 000 inimest.

Vabatahtlikud tõstsid Eestimaa looduses vedeleva prügi ligi 250 000 prügikotti. Eestimaa loodust aitasid eestimaalaste kõrval puhastada prantslased, jaapanlased, leedukad, ameeriklased ja sakslased. Kogu toimunut olid jälgimas lisaks meie oma ajakirjanikele ka pressikülalised naabermaadest, Skandinaaviast, Saksamaalt, Prantsusmaalt ja USAst.

“Teeme Ära 2008” korraldustoimkond tänab südamest kõiki toredaid inimesi, kes tänastel prügikoristustalgutel osalesid.

Homme kell 17.00 algavad kõigile tasuta änukontserdid Tallinna Lauluväljakul, Narva linnuses ja Tartu Raekoja platsil.

Jõelähtmel, Neeme teel avastasid vabatahtlikud lõhkekehale sarnaneva objekti. Kohale tulnud eridemineerijad tegid kindlaks, et tegemist ei olnud siiski lõhkekehaga.

Vabatahtlikud on koristustööde käigus leidnud prügi hulgast ka mitmeid prügi päritolu kohta valgust heitvaid dokumente näiteks Moostest, Toilast, Alajõelt ja mujalt. Täna on koos koristajatega väljas igas maakonnas ka keskkonnainspektsiooni inspektorid, kes vajadusel tegelevad leitud andmete põhjal menetluse algatamisega. Oma piirkonnas tegutseva inspektori kontaktid saab keskkonnainspektsiooni valvetelefonilt 1313.

Täna väljas olnud keskkonnainspektsiooni inspektorid on leitud andmete põhjal algatanud ka mitmeid väärteomenetlusi.

Päris probleemideta tänane päev ei möödunud — puudu jäi kilekotte ja transpordivahendeid. Kui palju prügi ära suudeti viia ja kas ka Guinessi rekord koos Leeduga suudeti püstitada, see täna veel ei selgunud.

Kogu prügiaktsiooni nimetas peainitsiaator Rainer Nõlvak TV3 “Seitsmestele uudistele” aga kordaläinuks.