Ragn-Sells AS ärijuht Agu Remmelga sõnul muutub linna loodava munitsipaalettevõttega kindlasti prügivedajate ja tänavakoristajate töökoormus, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

„Küsimus on ainult selles, kas linnal on praegu mõttekas panustada ja kulutada juba aastaid ettevõtete poolt hästi toimivasse valdkonda,“ ütles Remmelg ja lisas, et antud juhul on tegemist jalgratta leiutamisega.

Tallinna teede eest hoolitseva OÜ Jaaksoni Linnahooldus juhataja Urmas Teeoru sõnul on praegu veel vara öelda, mida linna poolt rajatav munitsipaalettevõte tänavapuhastus- ja prügifirmade töös veel lisaks Remmelga poolt väljaöeldule munitsipaalettevõte muuta võib.

„Kõik on ju veel väga lahtine, sest munitsipaalettevõtet pole veel loomagi hakatud,“ tõdes Teeorg ja lisas, et ainus, mis muutuda võib on tihenev konkurents eraettevõtete osas, kes teenuse osutamise eest võitlema hakkavad. „Töömaht puhastuspinna osas jääb ju samaks,“ lausus Teeorg.

„Lisaks transport-teenuse sisseostmisele tuleb linnal ju endale soetada kogu ülejäänud teenuse know-how, mis muutub kodaniku jaoks aga tegelikult veelgi kulukamaks,“ lausus Remmelg.