Saarte Häälega rääkinud mees selgitas, et viis juba teist korda Kudjapele prügi ja prügikott kaalus 8,7 kg. Vastavalt hinnakirjale pidanuks ta maksma alla 20 krooni. Autokaal kaalus tema prügikoguse natuke suuremaks ning mehel tuli seega loovutada 32 krooni. “No kuidas see küll võimalik on?” imestas Kaarma valla suvitaja Heikki. “Juba teist korda selline asi!” lisas vihane klient.

Ümberlaadimisjaam OÜ juhatuse liige Urmas Meerits ütles, et Eesti vabariigis on prügilates ja jäätmejaamades kasutusel alates 2005. aastast suured autokaalud, mis on 40–60-tonnise kandevõimega ja 20 kg täpsusega. Minimaalne vastuvõtukaal on 10 kg, mille registreerib nii kaal kui ka arvutiprogramm, mille alusel maksekviitung väljastatakse ning erandit nad kellelegi teha ei saa.

Järelikult võis antud juhul kotis olla Meeritsa sõnul üle kümne kilo prügi. Kui elektrooniline autokaal näitab prügikogust alla 10 kg, tuleb maksekviitungi alusel tasuda 20 krooni. “Antud kaalu juures ei saa kuidagi rääkida üksikutest kilogrammidest või siis sadu gramme taga ajada,” ütles Meerits.