Et viie prügifirma esindajad tõepoolest määratud ajal ehk neljapäeval kella kolme ajal Pärnu linnavalitsuses käisid ja olid justnagu valmis oma pakkumised esitama, kuid selle millegipärast tegemata jätsid, on jätnud linnavalitsusele mulje, et pakkumisest loobumise otsus tehti ühiselt, kirjutab Pärnu Postimees.

Linnavalitsus leiab, et siin võiks asja uurida konkurentsiamet, millele saadetakse juba sel nädalal vastav kiri. Kohale tulid firmade esindajad aga sellepärast, et ühelgi polnud kindlust, kas teised ikka kokkuleppest kinni peavad või esitavad pakkumise. Kui üks neist seda teinud oleks, järgnenuks teisedki, arutlesid oma eelmises ametis jäätmekonkursiga tegelnud abilinnapea Olav Avarsalu ja Peeter Saunpere, kelle töövaldkonda kuulub see praegu.

Linnavalitsuse kahelt turvakaameralt on tuvastatav, kuidas mehed kõigepealt fuajeesse sisenevad, seal mõnda aega ringi tammuvad ja siis uuesti majast välja lähevad. Mõnel paistab ümbrik käes olevat, kuid ettenähtud isikule seda ei esitatud.

Kolmas kaamera näitab, kuidas viis meest linnavalitsuse nurga taha siirduvad, sealt mõne minuti pärast välja tulevad ja erinevates suundades lahkuvad.

Pärnu abilinnapea Olav Avarsalu tunnistab, et veotingimused on tõepoolest Eestis erandlikud, sest lähtutud pole niivõrd vedajafirmade, kui elanike huvidest. “Oleme lähtunud sellest, et vedajatel oleks rohkem võimalusi kodu juures ära anda nii sorteeritud prügi kui seda kraami, mis prügilasse läheb,” rääkis Avarsalu. “Samuti on meil kindlaks määratud konkreetsed kohad, kuhu prügi ära anda tuleb: sorteeritud prügi Raba tänava sorteerimisjaama ja kõik muu, mis prügilasse ladestamisele läheb, Põlendmaale Paikresse.”