„Kolm nädalat pole lehte tulnud,” ütles Maripuu ja lisas, et prügivedu on siiani toiminud, kuid seda ainult seetõttu, et tema juures käivat prügiautot juhib osav sohver, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Maripuu taluni viib kaks teed, mõlemad eraomandis. Ühel teel on neli omanikku ja tee hooldamise suhtes pole naabrid kokkuleppele jõudnud. Teine taluni viiv tee on muutunud läbimatuks seetõttu, et naabruses ehitava kinnisvaraarendaja rasked autod on seda lõhkunud.

„Ega ma teda ei süüdista, nad on siin kõvasti ära teinud ja püüdnud asja parandada,” selgitas Maripuu. Mõlemad teed on siiski nii kehvad, et Maripuule lehti koju vedav Express Post pole seda teha saanud ja seetõttu pöördus majaomanik valla poole.

Rae valla teehoiuspetsialisti Ain Puna kinnitust mööda peavad teeomanikud seaduse kohaselt erateid ise hooldama ja vald sellesse ei sekku. Erateid puudutavad probleemid jõuavad siiski valda sageli, näiteks postitöötajate kaudu.

„Uute arenduste ümber on tihtipeale jäänud teed välja ehitamata, kuid enamasti me jõuame inimestega postkasti ümber tõstmise asjus kokkuleppele,” sõnas Kukk.

Uusarenduste teeolud valmistavad muret ka Eesti Postile. „Kõige raskemad piirkonnad on Tallinna ümbruse uuselamurajoonid. Laagri ja Saue vahel pidi sellega päris hull seis olema,” ütles Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder.

„Maapiirkondades on teede olukord lausa katastroofiline,” ütles prügiveofirma AS Cleanaway tegevjuht Argo Luude. Kuid ka uusasulate teed on niisugused, nagu nad on.