Lasnamäe tervisekeskuse turundusjuht Karin Pärnpuu ütles ETAle, et mingil määral on käidud, aga seda polegi keegi arvanudki, et esimese kuuga tuleb kliente massiliselt. Pärnpuu hinnangul vajab taolise süsteemi käivitamine aega. Inimesed vajavad harjumist, kuni tekib usaldus, nad tahavad kindlad olla, et anonüümsus on tagatud, selgitas Pärnpuu.

Linn pakub prostituutidele tasuta tervise kontrollimise võimalust suguhaiguste leviku tõkestamiseks. Tallinna sotsiaal- ja tervisehoiuameti osakonnajuhataja Ene Tomberg on ETAle öelnud, et see linna algatus on mõeldud kõigi linlaste kaitseks nakkushaiguste eest, selleks, et HI-viirus ei jõuaks prostituutide kaudu tavaliste peredeni.

Linna ja tervisekeskuse vaheline leping on sõlmitud veebruarini, Tallinn on eraldanud selleks 140.000 krooni. Pärnpuu selgitas, et selle summa ulatuses võiks vastuvõtte ja analüüse korraldada, raha saab tervisekeskus aga iga konkreetse kliendi pealt.

Tasuta on prostituutidele nõustamine, naha-suguhaiguste arsti vastuvõtt, HI-viiruse, süüfilise, gonorröa ja trihhomonoosi analüüsid ning vajadusel ka nende haiguste ravi, välja arvatud HIV.