Peatoe-selfie võib päästa ratastoolist. Selleks, et iga autojuht ja kaasreisija oleks kindel, kas tema peatugi, olgu esi- või tagaistmel on korrektselt seadistatud, avas maanteeamet spetsiaalse rakenduse, kuhu saab ülesse laadida oma autoistmel tehtud foto või selfie. Maanteeameti eksperdid annavad igale fotole personaalse tagasiside ning vale seadistuse korral täpse juhise ja vajalikud soovitused.

Igast kahekümnest liiklusõnnetusest lõppeb keskeltläbi üks kaelatraumaga. Eesti on selliste traumade poolest Euroopas esirinnas ning iseäranis vanusegrupis 20-29 eluaastat on liiklusõnnetustes (60%)saadud ränk seljaajuvigastus kõige domineerivam. Surmavate vigastuste või halvatuse peamiseks põhjuseks on reguleerimata peatugi. Peatoe küsitlusuuringu kohaselt arvab ka 96% naistest ja 86% meestest, et peatoe kasutamise vajalikkusest peaks inimesi rohkem teavitama.

Peatoe kasutamine sõltub Eestis reeglina sõidukis viibiva inimese istekohast. Kui juhid on enamasti teadlikud ja arvestavad peatoe õige asendiga, siis ligi pooled neist seda võõrasse autosse istudes siiski ei seadista ning kaasreisijate peatoe asendile ei pööra tähelepanu ligi 60% autojuhtidest. Peatoe ebaõige reguleerimise peamiseks põhjuseks on selle liiga suur kaugus peast või madal asend.