Juuli algul edastas Toomas Vitsut ülekutse, milles palus registreeruda ühendustel ja organisatsioonidel, mis on huvitatud osalemisest ümarlaual, kus arutataks Tõnismäel asuva Teise maailmasõja ohvrite mälestusmärgi tulevikku. Üleskutsele reageeris 14 huvilist, teatas Delfile volikogu pressiesindaja.

Vitsuti sõnul on ümarlaual osalemise soovist teada andnud nii need, kes on seni oma avaldustes pooldanud pronkssõduri Tõnismäel säilitamist kui ka need, kes on soovinud monumendi teisaldamist.

“Usun, et vastakate seisukohtade vahel kompromissi saavutamine pole lihtne, aga kui seda soovitakse, siis on see kahtlemata võimalik,” ütles Vitsut. “Juba soov ümarlaual osaleda näitab, et ollakse valmis mitte ainult ise rääkima, vaid ka teisi kuulama ja see on kodurahu säilitamiseks kõige olulisem.”

Ümarlaud toimub Tallinna linnavolikogu saalis 22. augustil kell 15. Nii Tallinna linnavolikogus esindatud erakondadele kui ka registreerunud ühendustele ja organisatsioonidele saadetakse lähipäevil kirjalik kutse.