Pronksmehe uus asupaik, sõjaväekalmistu paistab täna silma korrastamata ümbrusega. Lähitulevikus selles osas midagi oluliselt ei muutu, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za Dnjom. Nimelt kavandatakse kalmistu lähedusse uut teed ehk Lõunaväila. See ühendaks Peterburi maanteed Pärnu maanteega.

Toomas Pirn Tallinna linnavalitsuse pressiteenistusest kommenteeris Den za Dnjomile, et varasema 1990ndate alguse kava järgi oli tõepoolest arutusel tüki kalmistu ohverdamine tee-ehituseks, kuid uute kavade järgi uus tänav kalmistut mingil kombel ei riiva.

Pärnu ja Peterburi maanteed ühendava Lõunaväila ehitus nõuaks 900 miljonit krooni. Pirni kinnitusel loodetakse osa rahast saada EL fondidest.

Lõunaväilast on linnaehituses räägitud varsti juba aastakümneid ja näiteks Reformierakond on selle kiirkorras valmisehitamist kasutanud kui valimislubadust.

Kui Põhjaväil on kavandatud mööduma linnakeskuse põhjaküljelt, ja sellest on osa ka valmis, siis Lõunaväil lõunaküljelt. Ka kavandatakse Lõunaväila erinevalt Põhjaväilast kiirteeks (kuni 70 km h). Lõunaväila mõte seisneb transiitliikluse kõrvale juhtimises elupiirkondadest.