Peaaegu pool aastat pärast aprilli massirahutusi otsustas Põhja politseiprefektuur algatada Maksim Demidovi suhtes väärteomenetluse. 10. oktoobri kolmapäeval tuli endine vanglavalvur politseisse, kus politseijuhtivinspektor Aivar Sammal tegi Demidovile ettepaneku nõustuda kiirmenetlusega, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Demidovi sõnul süüdistatakse teda selles, et tema, nagu ka paar tuhat teist Tõnismäele kogunenuid inimest, eiras politsei mitmekordseid käske lahkuda nimetatud kohalt. “Mulle tehti ettepanek tunnistada ennast kõiges süüdi ning nõustuda trahviga, mille maksimaalne suurus ei ületa 6 000 kr. Mina loobusin sellest pakkumisest ning me leppisime kokku, et järgmine kord räägime advokaadi juuresolekul,” rääkis Demidov.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Julia Garanža selgitas lehele, et ajavahemikus 26. kuni 29. aprill algatasid prefektuuri erinevad osakonnad sama pragrahvi alusel 29 menetlust. Töö aprilli rahutuste ajal salvestatud foto- ja videomaterjalidega jätkub ka praegu ning pole välistatud, et seesuguste menetluste arv suureneb.

Demidovi kaitsja Sergei Seredenko arvab, et politsei tegutseb vastavalt justiitsministeeriumi käsule, mille Demidov kaebas kohtusse tema vallandamise asjus. Kaitsja arvab, et kui tema klient mõistetakse süüdi, siis tekib kohtul reaalne süütõend süüdistuse kasuks, mis väidab, et vanglavalvuri käitumine kahjustas Ämari Vangla mainet. Seredenko rõhutas, et justiitsministeeriumi ning politsei käigud räägivad sellest, et objektiivne ja sõltumatu menetlus ei tule kõne allagi.