Tõnismäel korda tagavad politseinikud ei tee seda põhitöö arvelt, vaid oma vabast ajast, mil nad tavaolukorras politseitööd ei teeks, ütles Härson Eesti Päevalehele.

Siiani on kõik Tõnismäel avalikku korda taganud politseinikud teinud seda vabast tahtest. Norme seab töö- ja puhkeaja seadus. Selles ette nähtud puhkeaja arvelt pronkssõduri valves osaleda ei saa.

Pronkssõduri valvajatele makstakse Härsoni sõnul 120 krooni tunnis. Vahetus kestab üldjuhul 12 tundi, aga saab teha ka lühemaid vahetusi, kui see inimestele sobib. 120 krooni tunnis makstakse kõigile, ametiastmete järgi vahet ei tehta. Enamasti teevad valveid konstaablid, kelle astmepalk on 6400 krooni. Keskmine pronkssõduri juures juurde teenitud summa konstaabli kohta oli juulis 1943 krooni.

Endise politseijuhi Robert Antropovi väitel leiab tänavatelt n-ö kadunud politseipatrullid pronkssõduri valvest. “Kui arvestada, et politseinik on ühe ööpäeva tööl ja seejärel kolm ööpäeva vaba, tähendab see, et vähemalt 24 politseiametnikku on tööajal hõivatud ainult pronkssõduri valvamisega.”