“On väga oluline, et Eesti erakonnad üritaksid seda teemat ühiselt ja väga rahulikult lahendada,” ütles Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen ETV saates “Foorum”.

“Kõik parlamendierakonnad ja demokraatlikud jõud peavad olema konstruktiivsed, läbirääkivad ega mitte alla neelama rasvast ussi, mida meile kuskilt Moskvast pakutakse,” arvas Sotsiaaldemokraatlike Erakonna esimees Ivari Padar.

Ka Res Publica peasekretäri Ott Lumi meelest on pronkssõduri küsimus koalitsiooni- ja opositsiooniülene, vahendab ETV24.

“Me peame oma idanaabri pisut kentsaka käitumise jaoks alati valmis olema,” kommenteeris Meelis Atonen Venemaa riigiduuma asespiikri Morozovi avaldust, milles kutsutakse Euroopa Nõukogu ümber hindama pronkssõduri ümber toimuvaid sündmusi.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Ain Seppik kutsus üles kõiki poliitilise jõude, “jätta hagu alla ajamine sellesse ahju, seal juba leek põleb”.

Ivari Padar kiitis Eesti politseid, kes on raskes olukorras teinud head tööd. “Targa käitumisega on meil võimalik see probleem maha rahustada ja lahendada. Kui keegi parlamendi erakondadest võtab endale (pronkssõduri teema) väga südameasjaks (ja annab äärmusliikumistele kõlapinda), siis võivad sündmused eskaleeruda,” hoiatas Atonen.