Praegu on Venemaa pealinnast tulijatele selleks päevaks saadaval veel üldvagunikohad. Tavapäraselt on kõrgendatud huvi ka piletite vastu, mis toob rahva Tallinna volbriööks või 9. maiks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Volbriks pole Moskvast ega Peterburist ühtki rongipiletit saada. Ka 8. maiks on mõlemast linnast Tallinna sõitvatele rongidele välja müüdud pea kõik rongipiletid.

Liinide operaatori Go Raili arendusdirektori Jolan Ševtsovi sõnul on maikuu alguse päevad rongifirmale tavaline tippaeg. “Raudteekeeles on n-ö mai-püha, oktoobripühad, uusaasta ja suveperiood tippaeg, siis on alati reisijaid tavapärasest rohkem ja rongid võivad olla välja müüdud,” sõnas Ševtsov.

Ta ei välista, et rongikoosseisudele lisatakse nendeks päevadeks vaguneid juurde. Iga päev kurseerib Moskva rong kuue ja Peterburi rong nelja reisivaguniga.

Ka Estonian Airi Moskva-Tallinna lendudele on aprilli lõpus ja mai alguses tavalisest pisut suurem huvi. Peterburi bussiliini teenindav Eurolines reisijatehuvi kasvu veel ei näe.