Selle teatraalse sammu tingib usutavasti koalitsiooni kuuluva erakonna EKRE juhi hiljutine avaldus, kus ta heitis vastsele Soome peaministrile ette tolle esimest töökohta müüjana ning pani kahtluse alla Sanna Marini suutlikkuse riiki juhtida. Veelgi enam, ta ütles, et Sanna Marini juhtimisel püütakse iseseisvat Soome riiki praegu likvideerida.

“Mis tahes elukutse alavääristamine ei käi minu ega minu erakonna põhimõtetega kokku. Arvan, et Eesti on terve mõtlemisega riik, kus kedagi ei tohiks solvata ja piirata tema vaadete või ühiskondliku positsiooni pärast,” rääkis Kallas. “Mitte keegi ei saa ette kirjutada, kas kassapidajast võib saada minister või autojuhist edukas ettevõtja,”
teatas Kallas.

Kaja Kallas ei kehastu täna Haaberstis asuva Maxima toidupoe kassapidajaks, teatas Reformierakond just nüüdsama.

"Kahjuks on toimunud möödarääkimine tänaseks planeeritud sündmuse asjaoludes. Kaja Kallas tutvub kassapidajate tööga põhjalikumalt lähitulevikus, mitte ühekordse meediasündmusena," kinnitas partei kommunikatsioonijuht Kajar Kase.

"Algatuse esialgne mõte oli tutvuda teenindussektori tööolude täpsemate nüanssidega ja rõhutada, et iga amet on väärtuslik. Vabandame tekkinud arusaamatuse pärast."