Riigiprokurör ja süüdistatav leppisid kokku, et prokurör nõuab kohtus Torgerile tulirelva ja laskemoona ebaseadusliku omandamise, hoidmise ja kandmise eest karistuseks viiekuulist reaalset vabadusekaotust, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Prokuratuur saadab Torgeri kriminaaltoimiku koos süüdistusaktiga arutamiseks kohtusse, mis peab süüdistatava ja prokuröri lihtmenetluse leppe kinnitama.

Partsi tuttav Eero Torger tulistas kohtunikku 31. märtsi õhtul Tallinnas Aatriumi sisustuskaubamaja parklas. Mehe ülekuulamistel selgus, et lask oli juhuslik.

Torger põgenes kuriteopaigalt, kuid politsei vahistas ta kaks tundi pärast tulistamist Mustamäe haigla naabrusesse jääva Audentese spordikooli lähistel.

Keskkriminaalpolitsei esitas aprilli keskel Torgerile süüdistuse vaid tulirelva ebaseaduslikus omandamises, hoidmises ja kandmises, kuna tulistamissüüdistuseks ei olnud alust.

Riigiprokurör Andres Ülviste sõnul tuvastas eeluurimine, et Torger ei tahtnud Partsi tulistada ja tegemist oli õnnetusjuhtumiga.

Pärast vahistamist Torgerile tehtud ekspertiis näitas, et mees oli tarvitanud kokaiini.