Plahvatuse hetkel viibis köögis kolm inimest, kes said erineva astme vigastusi. Neist ühe seisund on kriitline.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu sõnul oli tegu tahtliku rünnakuga just nende konkreetsete isikute vastu ja kurjategija, 50-aastane mees, on prokuratuurile teada ning teda otsitakse praegu taga, vahendab ERR Uudised.

"Tegemist on sellist tüüpi granaadiga, mis on just ette nähtud isiku ründamiseks, nii-öelda ründegranaadi tunnused olid selle põhjal, mis seal järele olid jäänud. Nii et saadi selliseid väikeseid täkkevigastusi, mis oli ka köögis endas olemas, aga ülejäänud korter ja maja kahjustada ei saanud," selgitas Kasesalu "Aktuaalsele kaamerale".

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ütles Delfile, et köögis olnud kolm inimest - 1966. ja 1968. aastal sündinud kaks naist ning 1964. aastal sündinud mees - said plahvatuses erineva raskusega vigastusi ja viidi haiglasse. Üks naistest lubati mõne aja pärast koju.

"Kahtlustataval on 1990. aastate keskpaigast kriminaalkaristus tulirelva või lõhkematerjali ebaseadusliku käitlemise eest," kinnitas Põder.

Vene Delfi andmetel toimus plahvatus hoone kolmandal korrusel ja vahetult pärast õnnetust oli kuulda naise karjatust.

Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust mõrvakatse tunnustel. Kahtluse kohaselt pandi kuritegu toime üldohtlikul viisil, lõhkeseadeldist kasutades ja kahe või enama isiku suhtes. Lisaks on uuritava kuriteo koosseisus lõhkeaine ebaseaduslik käitlemine.