Süüdistaja esitas oma kõnes väite tõestuseks, et erinevate Annusega seotud paberite konfiskeerimisel on nendest lähtuv, et mis puudutas Lossi tänav 18 korter 13 andmeid, siis nendel oli märge taga "Kangur. K" või lihtsalt "Kangur".

Täna kohtus end mugavalt tugitoolis tundnud Annus on eelnevalt kaitsnud ennast asjaoluga, et kõne all olevat korterit oli tarvis möbleerida, kuna seda oli raske maha müüa - näiteks oli korteri numbriks 13, mis paljudele klientidele ei meeldinud. Prokurör tõi aga süüdistusest välja, et müümissoovi ei paistnud tegelikult Kanguril olevat, kuna mitmele huvitujale ütles maakler ära.

Vastutasuks korteri renoveerimisele kasutas Kangur hilisemalt ära oma positsiooni maa-ameti juhina ja soosis Annuse firmat riigile kuuluvate kinnistute omandamiseks.

Samuti oli prokuröril naabrite küsitlemise järel tõendeid, et Kangur kõne all olevas korteris ka teatud ajavahemikul elas. Seda kinnitavad ka näiteks AS Starmani väljastatud teenuste lepingud.

Täna jätkunud maadevahetuse protsessi raames on kohtu all kunagine keskkonnaminister ja rahvaliitlaste eksjuht Villu Reiljan (57), keskerakondlasest parlamendisaadik ja endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo (44), firma TSM juht Einar Vettus (45), Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus (48), maa-ameti eksjuht Kalev Kangur (40), Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik (44) ning IRLi Tartu piirkonna juhatuse endine liige ja Tartu endine linnavolinik Tarmo Pedjasaar (40) ning juriidiliste isikutena AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi kasutasid Villu Reiljan ja Kalev Kangur oma ametipositsiooni selleks, et nende soositud isikud saaksid soodsalt omandada riigile kuuluvaid kinnisaju. Kanguri ja Reiljani soosing langes ärimeestele Toomas Annusele, Tullio Liblikule, Tarmo Pedjassaarele ning Einar Vettusele.