Vastata küsimusele, kas süüdistuse esitamise ajaks ühendatakse altkäemaksu võtmise kriminaalasjaga veel mõni käimasolevatest uurimistest, oleks täna prokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro teatel ennatlik.

Postimees kirjutas hiljuti, et Savisaarele võidakse esitada kahtlustus ka nn Šveitsi raha kriminaalasjas. Prokuratuur teatas selle artikli järel, et 2014. aastal alustatud altkäemaksuvõtmise kriminaalasja ja nn Šveitsi raha kriminaalasja pole ühendatud.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et Savisaare suhtes on lisaks teadaolevale kolmele kriminaalasjale alustatud veel neljandat, mille sisust teavad Savisaare kaitsjad aga väga vähe.

Edgar Savisaarele esitatud kahtlustuse sisu ei ole Kahro sõnul muutunud, teda kahtlustatakse endiselt neljas altkäemaksu võtmise episoodis. Kahtlustus on talle esitatud kriminaalasjas, mis alustati 2014. aastal ning mis sai avalikuks veidi vähem kui nelja kuu eest.

Prokuratuur mõistab käimasoleva kriminaalasja olulisust ja põhjendatud avalikku huvi ning teeme kõik endast oleneva, et jõuda süüdistuseni nii kiiresti kui võimalik, samal ajal menetluse kvaliteedis järeleandmisi tegemata.