Kaitsepolitsei edastas oma arvamuse Keskerakonna bürootehingu kohta prokuratuurile seisukoha võtmiseks eelmisel nädalal.

„Õiguskaitseasutused analüüsisid meile teadaolevaid andmeid ja ei tuvastanud nimetatud juhtumi puhul kuriteo tunnustega tegu, mistõttu jäeti kriminaalmenetlus alustamata,“ teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik Delfile.

Eesti Ekspress kirjutas, et Keskerakonnale kuulub praegu Toom-Rüütli 3/5 asuvas hoones 880 ruutmeetrit, millele lisaks üürib partei Tallinna linnalt veel üle poole tuhande ruutmeetri pinda. Kui varem omas partei hoones ametlikult 200 ning Tallinna linn 600 ruutmeetrit, siis alates tänavu juulist on Keskerakonnal 880 ruutmeetrit hoone pinda ja linnal 600.

Tehingut kritiseeris Tallinna volikogu IRL-i fraktsiooni esimees Indrek Raudne, kelle hinnangul sai partei lisapinna seadusevastaselt.

Keskerakond teatas vastuseks, et pööningu- ja keldriruumide väljaehitamine toimus kaasomanike vastastikusel kokkuleppel. Partei pressiesindaja sõnul ostis Keskerakond ruumide kaasomaniku õiguse eraisikult juba 1997. aastal.