Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ja erakondade rahastamise järelevalve komisjoni liige Siret Kotka edastasid eelmisel nädalal riigiprokuratuurile kuriteoteate, milles nad informeerisid uurimisorganit üheksast juhtumist, mille puhul on parteil tekkinud kahtlus, et tegemist on avalik-õiguslikest vahenditest rahastatud poliitreklaamiga, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Nende seas oli näiteks MISA projekt, eurole ülemineku kampaania materjalid ja mitu viidet koduomanike keskliidu häälekandjale.

Riigiprokuratuur otsustas kriminaalmenetluse algatamata jätta. "Analüüsides kuriteoteates ning selle lisades toodud asjaolusid, samuti tutvudes ka mõningate avalikest allikatest kättesaadavate materjalidega, jõudis riigiprokuratuur veendumusele, et kriminaalmenetluse alustamiseks puudub seaduslik alus," rääkis riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai ERR-i uudisteportaalile.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal leiab, et riigiprokuratuuri otsus mitte alustada kriminaalmenetlust Keskerakonna esitatud avalduse alusel riigi raha väärkasutamise suhtes on järjekordne näide prokuratuuri valikulisest tööst.

„On väga kahju, et selle otsusega antakse selgelt mõista, et kahtluseid riigi raha kasutamise osas poliitiliseks reklaamiks isegi ei vaevuta uurima,“ ütles Toobal. "Arvestades prokuratuuri innukust Tallinna linnaga seonduvate asjade uurimisel, tuleb tõdeda, et kiputakse menetlusi alustama poliitiliste valikute alusel.“

Toobal lisas, et vaatamata prokuratuuri huvipuudusele Reformierakonna ja IRL-iga seonduvaid kahtluseid uurida jätkab Keskerakond nende avalikkuse ette toomist. „Kellelegi pole saladus, kuidas keskvalitsus püüab pealinnale pidevalt kaikad kodaratesse loopida, ja ei häbene sellesse poliitilisse võitlusse ka jõustruktuure tõmmata. Me ei lase end aga sellest heidutada ning ei karda parempoolsete pattude päevavalgele toomist.“