Tehnikaülikooli Meresüsteemide instituudi professor Sirje Keevalikk kandideerib Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridades Talinnas Kristiine linnaosas .

"Kõndimiseks on vaja kaht jalga – vasakut ja paremat. See ja ainult see seletab, miks ma nõustusin kandideerima," ütles professor Keevallik. "Et jõuaksime edasi lonkamata või kukkumata, on ühiskonnas vaja mitut vaatenurka," lausus ta. Isegi reaalteadustes võivad erinevad teadlased täpselt samadest andmetest lähtudes jõuda erinevatele tulemustele, mis siis veel rääkida ühiskonnaelu korraldamisest, lisas Sirje Keevallik.

"Sirje kogemused teadlasena kuluvad marjaks ära Tallinna linna juhtimise juures," lausus sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Andres Anvelt. "Otsuste tegemisel igas omavalitsuses peavad sõna sekka ütlema spetsialistid, kes lähevad probleemides süvitsi," kiidab Anvelt kandidatuuri heaks.

Tehnikaülikooli Meresüsteemide Instituudi professor Sirje Keevalliku peamised uurimisvaldkonnad on kliimamuutused ja Eesti rannikutuuled. Ta on varem olnud Eesti Mereakadeemia teadusprorektor ja EBSi teadussekretär, töötanud Teaduste Akadeemias ja mitmetes kõrgkoolides ning olnud GKSSi Uurimiskeskuse külalisteadur Saksamaal. Sirje Keevallik on mitmete rahvusvaheliste erialaliitude, uurimisprojektide juhtkomiteede ning teadusnõukogude liige. Lisaks sellele on Sirje Keevallik tõlkinud eesti keelde prantsuse kirjandust.