Peaminister Laari sõnul kinnitas Prodi, et Eesti ja Leeduga kulgevad liitumisläbirääkimised plaanipäraselt, ütles valitsuse pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile.

Prodi kinnitas ka, et kõikide kandidaatide puhul arvestatakse ainult nende individuaalseid saavutusi ning mitte mingeid muid asjaolusid.

Pressiesindaja sõnul tundsid koosolekul osalenud huvi ka Laari ja samuti Strasbourg'is viibinud Leedu peaministri Andrius Kubiliuse hinnagu vastu Venemaa olukorra kohta seoses uue administratsiooni ametisseasumisega.

Samuti olid koosolekul kõne all Euroopa Liidu tulevikuperspektiivid ning valitsustevahelise konverentsiga seotud probleemid ja väljavaated.

Euroopa Rahvapartei (EPP - European People's Party) koosolekul osalesid samuti europarlamendi president Nicole Fontaine, eelmine eurokomisjoni juht Jaques Santer, Eesti ja EL-i parlamentaarse ühiskomitee kaasesimees Per Stenmarck ja Slovakkia peaminister Mikulaš Dzurinda.

Euroopa Komisjoni kõrgetest ametnikest osalesid koosolekul ka laienemisvolinik Günter Verheugen, põllumajandusvolinik Franz Fischler, regionaalpoliitika ja valitsustevahelise konverentsi volinik Michel Barnier ning konkurentsivolinik Mario Monti.