„Tellime kindlasti õiguslikku analüüsi,” kinnitas Musthallik Delfile. Tema sõnul ei ole Prismal seni võimaldatud tutvuda väärteomenetluse materjaliga, mille alusel müügiluba ära võeti.

„Nagu ka Kaupmeeste Liidu esimees ütles, oleme vastutustundlik ja seadusekuulekas ettevõte, mistõttu täidame omavalitsuse poolt pandud piiranguid. Kuid tänu oma uuendatud süsteemidele ja heale renomeele ei näe me sisulist põhjust, miks ei võiks me seda luba peatselt tagasi saada,” ütles Musthallik

„Prisma peremarket ei ole karistav organisatsioon, tegu oli inimliku eksitusega ja inimlikust seisukohast võib seda mõista. Leiame kõigile töötajatele rakendust, kas teistes osakondades või teiste Prisma Peremarketite alkoholilettides.”

Piirangud puudutavad ainul Kristiine Prismat, kõikides teistes Prisma Peremarketites saab endiselt osta ka alkohoolseid jooke.

Musthallik avaldas kahetsust, et piirang mõjutab eelkõige Kristiine piirkonna elanikke, kes sellega seoses ebamugavusi peavad taluma. Lisaks mõjutavad piirangud ka 700 inimest, kellele Prisma tööd annab.

Taoliste juhtumite edaspidiseks vältimiseks viib Prisma peremarket oma kauplustes sisse mitmed uuenduslikud kontrollsüsteemid, mis aitavad kassapidajatel ära hoida alkoholi- ja tubakatoodete müüki alaealistele. Lisaks täiendatud kassasüsteemidele tuletatakse dokumendi kontrollimise vajadust eraldi meelde enne müüjate tööpäeva algust.

Endiselt müüjate puhkenurgas üleval plakatid, mis tuletavad meelde, et alkoholi- ja tubakatooteid ei tohi Eesti Vabariigis müüa alla 18-aastastele isikutele. Samuti on samasisulised sildid endiselt üleval kassades ning kõik müüjad on eelnevalt instrueeritud.