„Ma ei välista seda, et kui meil õnnestub oma kirjalik selgitus ja analüüs esitada, siis kahtlused saavad kontrollitud,“ ütles Urm Delfile. „On täiesti olemas võimalus, et kahtlustusest ei saa süüdistust.“

Tema sõnul võib kahtlustus ka mitte tõeks osutuda, kuna lisatöid ei ole toimunud kummaski kahtluse all olevas juhtumis ning ühel juhul pole ka lepingut sõlmitud. „Ka prokuratuur möönab, et kahju ei ole tekkinud,“ lisas ta.

Mõlema uurimise all oleva tee-ehituse objekti puhul ei saa advokaadi sõnul rääkida ka euroraha tagasinõudmisest tekkivast kahjust, sest kui ei ole töid tehtud ja raha välja makstud, siis ei saa ka midagi tagasi nõuda.

Uurimise all on Liiapeksi-Loobu teelõigu remont ja Aruvalla-Kose teelõigu riigihange.

Kahtlustuse kohaselt nõustusid Priske ja Tsäkko mittevajalike täiendavate tööde teostamisega mõlemal objektil. Samas jäid need tegemata, kuna omanikujärelvalve ei kiitnud töid vaatamata surve avaldamisele heaks.

Mittevajalike tööde teostamisele kulutatud summad ei oleks olnud abikõlbulikud ning saadud välistoetus oleks tulnud kas osaliselt või täielikult tagasi maksta, märgitakse kahtlustuses.

Keegi pole ütluste andmisest loobunud

Urm kinnitas, et tema kaitsealune ei ole ütluste andmisest keeldunud. „Me koostame kirjalikud seisukohad ja läheme koos nendega ütlusi andma,“ lausus ta.

„Olen ka Tsäkko ja tema kaitsjaga kohtunud ning mõlemad kliendid valmistavad advokaatide soovitusel selgitused kirjalikult ja põhjalikult ette,“ ütles Urm.

Tema sõnul oli plaan kirjalikud seisukohad prokuratuurile esitada juba sel nädalal, kuid kuna kahtlustuse tervikteksti prokuratuurist kaitsjale kaasa ei antud, oli ka kaitsja seisukohtade esitamine raskendatud.

Urm avaldas lootust, et kuna täna tutvustati juba kahtlustuse kokkuvõtet pressile, siis on võimalik ka kaitsjal mahuka terviktekstiga tutvuda. Ta lisas, et kindlasti esitatakse kirjalikud selgitused järgmisel nädalal.

Riigiprokuratuuri tänasel pressikonverenstil võis aru saada, et tee-ehituse riigihangetega seotud kuritegudes kahtlustatav majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske ja maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko loobusid oma süüasjas ütluste andmisest.