"Ma olen juba mõnda aega olnud huvitatud, et külastada riiki, mis on koduks paljudele suurepärastele sõduritele, kellega koos ma teenisin Afganistanis. Rääkimata Tallinna lummavast vanalinnast ja Narva Hermanni kindlusest. Tahaksin viibida siin kauem," rääkis prints Harry riigikogus.

"Minul ja paljudel teistel Briti sõduritel on olnud privileeg töötada koos teie väeüksustega Afganistanis.

"Teie relvajõudude maine on suurepärane tänu professionaalsusele ja vaprusele, mis on kõigis tingimustes vastu pidanud. Eesti sõdurid teevad töö ära minimaalse rahmeldamisega ja mulle see meeldib. Oleme teie rahvale väga tänulikud abi ja ohverduse eest, mida Eesti on koos meiega viimastes lahinguoperatsioonides üles näidanud. See on midagi, mida me ei saa kunagi unustada.

Meie riigid on kindlad sõbrad, kuid see sõprus kasvab veelgi tugevamaks ühiste kogemuste ja eesmärkide kaudu.

Üks oluline näide on see, kuidas me üheskoos hoolitseme meie haavatud meeste ja naiste eest. Nad võitlesid koos ja naasevad koos, kõrvuti.

Täna õhtul on meiega liitunud mõned veteranid, keda ma loodan näha osalemas Invictus Games mängudel, mis toimuvad tänavu septembris Olympic Park Londonis.

Ootan väga homset kohtumist teie kaitseväelaste, meeste ja naistega, sõjalistel õppustel.

Tänan teid veelkord tohutu lahkuse ja abi eest, mida olete aastaid Ühendkuningriigi vastu üles näidanud. Me oleme väga õnnelikud, et saame teid oma sõpradeks kutsuda.

"Ma loodan, et mul on varsti taas võimalus Eestit külastada. Järgmisel korral võib-olla ebaametlikult," lõpetas prints Harry oma kõne, mille avaldas briti väljaanne Express.