"Reformierakondlase Igor Gräzini rahvusringhäälingu nõukogus algatatud arutelu ajakirjanduseetika nõuniku Tarmu Tammerki ametist kõrvaldamiseks peegeldab peaministriparteid vallanud meediapaanikat," leiab Toobal.

"Tegelikult on ammu selge, et ERRi juhi kohalt tuleks välja vahetada Reformierakonna karjääripoliitik Margus Allikmaa, kes on korduvalt vahele jäänud oma parteikaaslaste pealesurumise ning suurima opositsioonipartei, keskerakondlaste tõrjumisega ERRi programmis," lausus Toobal.

"Peaministripartei tipp-poliitiku ametisse seadmine oli viga, millele osundasin päevast, mil sain ringhäälingunõukogu liikmeks," sõnas Toobal. "Mul on väga kahju, et Igor Gräzin tahab nüüd rohkete faktidega kinnitust saanud ERRi programmi süsteemse parteilise tasakaalustamatuse pärast ametist lahti lasta hoopis ajakirjanduseetika nõuniku."

"Tarmu Tammerk on pikaaegse Avaliku Sõna Nõukogu ja Pressinõukogu juhina ning rahvusvahelisele infoagentuurile AFP kaastööd teinud ajakirjanikuna loomulikult Reformierakonna jaoks liiga sõltumatu," lausus Toobal.

"Gräzini rünnaku taga on ka selgelt Reformierakonna jaoks muutunud meediasituatsioon. Eesti Meedia omanikuvahetuse järel pole Postimees, Kanal2, Kuku raadio ja maakonnalehed enam Reformierakonna häälekandjaks. Õigupoolest polegi Reformierakonnale lojaalset meediat ju jäänudki rohkem, kui seda on rahvusringhääling. Kusjuures ka seal on Tammerk segamas."

Toobali hinnangul peab Allikmaa juhatuse esimehe kohalt niikuinii lahkuma, kui Keskerakord valimised võidab. Tarmu Tammerkit nimetab Toobal aga tugevaks kandidaadiks ERRi juhatuse liikme kohale. "Lisaks professionaalsetele omadustele kindlasti ka seetõttu, et [ta] pole allunud reformierakondlikule survestamisele."