„Arvan, et kohtus vaieldakse kõik selgeks,“ ütles Toobal Delfile. „Mina ennast süüdi ei tunne. Prokuratuur on käigu teinud, sellest lähtuval mina otsustusi ei tee, kui erakond teisiti ei arva.“

Toobal rääkis, et erakonna peasekeräriks kinnitas teda erakonna juhatus esimehe ettepanekul. „Kui juhatus leiab, et ma pean tagasi astuma, siis ma seda teen,“ lausus Toobal.

Sama kehtib tema sõnul ka riigikogu liikme staatuse kohta. Kuna Toobal sai riigikokku tänu erakonna mandaadile, siis peaks tema hinnagul ka volituste peatamise otsuse tegema erakonna juhatus. „Need, kes ametisse on määranud, need peavad otsuse langetama,“ lausus Toobal.

Toobal meenutas erakonna juhatuse otsust, kus avaldati toetust nii temale kui ka Ester Tuiksoole.

Priit Toobal lisas, et kuulub prokuratuuri sellisest taotluses Delfi käest ja leidis, et viisakas oleks olnud asjaosalisi otse teavitada.

Riigi peaprokurör Norman Aas esitas täna õiguskantslerile taotluse teha Riigikogule ettepanek anda nõusolek Priit Toobalilt ja Lauri Laasilt saadikupuutumatuse äravõtmiseks ja nende suhtes süüdistusakti koostamiseks.

Riigiprokuratuur soovib esitada riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises.

Kahtlustuse all on, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

Lisaks soovib riigiprokuratuur esitada süüdistuse Priit Toobalile dokumendi võltsimises karistusseadustiku § 344 lg 1 järgi selles, et ta võltsis viite Eesti Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad tegelikkuses mitteasetleidnud sularahaannetusi kokku summas 11 030,28 eurot.