"Läbiotsimise ja tänaseks lõpetatud kahtlustuse aluseks toodud 500-eurone annetus oli kirjalikult dokumenteeritud ning seega tundus juba toona seesugune põhjus täiesti mõistetamatu. Prokuratuur ja kapo tegutsesid väljamõeldud ajendil ning seega olen rahul, et nüüdseks on see juhtum lõpetatud," ütles Toobal Delfile.

Prokuratuuri väitel selgus aga kriminaalasjas tehtud jälitustoimingutega ja turvakaamerate salvestusega, et Jüri Luik ning Priit Toobal kohtusid 28.07.2011 Viljandis Statoili teenindusjaama naabruses ning kohtumisel andis Luik Toobalile sularaha 300 eurot. Kohtumisel selgitas Luik, et Toobalile antav 300 eurot moodustab varem kokku lepitud 10 protsenti erakonnale Võru folklooripäevadel korraldamise eest saadud tasust.

Toobal möönab, et nimetatud kuupäevadel ta tõesti kohtus Luigega, ent lükkab ümber väited, nagu oleks ta erakonna toetamise eest oma teeneid ärimehele pakkunud.

"Ma ei ole kunagi eitanud, et olen Jüri Luigega kohtunud, kuid erakonna toetamise eest mingeid teeneid ega teenuseid ma vaatamata tema intensiivsele pealekäimisele pakkunud pole. Vastavasisuline kiri anti ka Jüri Luigele üle juba möödunud aasta sügisel, kus tänasin teda annetuste eest ja kinnitasin veelkord, et mul puudub igasugune tahe teha temaga koostööd," ütles Toobal.

Kuigi Luigega seotud episoodides prokuratuur menetlemisest loobus, siis Hannes Rummu elektronkirjadega seotud kuriteoepisoodi kriminaalmenetlus jätkub ning sellega seoses on kahtlustuse saanud endiselt Priit Toobal, Lauri Laasi ja Ivor Onksion.

Seda, kuidas nn kirjaskandaali uurimine lõppeda võiks Toobal aga kommenteerida ei osanud. "Küll aga juhin tähelepanu sellele, et juba alates 14. juunist 2010. aastal, mil kriminaalasi algatati, on mind pealt kuulatud ja füüsiliselt jälitatud," ütles saadik ning lisas, et nii pikaaegne põhiõiguse rikkumine eraelu puutumatusele on täiesti ebamõistlik.