„Juhin tähelepanu sellele, et komisjoni liikme pädevus tuleneb tema ametisse määramisest, mis toimub teatavasti seaduse alusel. Nii nagu korduvalt on viimasel ajal avalikkusele selgitatud, ei võimalda kehtivad seadused ühelgi juhul piirata komisjoni liikme pädevust enda ülesannete täitmisel,” rõhutas Toobal, “liiatigi ei ole see võimalik seadusest alamalseisva komisjoni sisemise töödokumendiga. Asendades kehtivad seadused iseenda tõekspidamistega on komisjon tänase otsustusega visanud prügikasti nii õigusriigi kui ka riigivõimu seaduslikkuse põhimõtted.“

“Ma poleks tõesti uskunud, et sedavõrd kohkutakse opositsiooni poolelt tugeva esindaja määramisest ERJK-sse,” ütles Toobal, “mida ikkagi nii väga kardetakse, kas seda, et ei saa enam vaikselt oma asja ajada, või seda, et nüüd tuleb päevakorda võtta ja arutada ka koalitsioonierakondade rahastamise küsimusi? Olgu see siis Tallinna Sadama rahade võimalik sattumine Reformierakonna kassasse, Autorollo segaste rahade võimalik kasutamine Keit Pentus-Rosimannuse kampaanias või EAS-ist IRL-i poliitikutele juhitud vahendite kasutamise saatus.”

Keskerakond ei kavatse kindlasti jääda kõrvaltvaatajaks selles, kuidas ERJK on hakanud juba seaduseid väänama, et vältida opositsioonijõu tugevnemist komisjonis. Tehtud sammuga tõestas ERJK lõplikult, et on poliitiline komisjon, mitte sõltumatu kontrollija. Minu volitused algavad 28. aprillil ja kavatsen komisjoni töös aktiivselt osaleda. Ootan esimest istungit juba pikisilmi,” rõhutas Priit Toobal.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) muutis oma töökorda ning komisjoni istungitel ei saa osaleda kriminaalkaristust kandvad inimesed. Seega ei saa Keskerakonna määratud liige Priit Toobal komisjoni töös kaasa lüüa ning koosolekutel peaks käima tema asendusliige.