Priimägi tutvustas neljapäeval linnavalitsuse liikmetele linna mainekujunduse strateegilise põhimõtteid ning neid toetavaid projekte, mille tulemusel otsustas linnavalitsus saata volikogule arutamiseks kolme projekti eelnõu, teatas ETAle Raepress.

Olulisimaks peab Priimägi vajadust süvendada tallinlaste oma linna tunnet, vähendada psühholoogilist võõrandumist linnavõimust, väärtustada kodutunne ning tõsta paikkondlikku identsust nii Eesti, Euroopa kui ka maailma kontekstis. “Iga selle linna elanik võiks öelda uhkusega — ma olen tallinlane,” ütles Priimägi.

Priimägi kirjeldas ka erinevaid projekte, mis toetaksid linna mainekujunduse lähtealuseid ning lähendaks linna ja tema kodanikku. Linnavalitsus otsustas põhimõtteliselt toetada kolme projekti ning esitada need volikogule arutamiseks.

Volikogu otsuse eelnõu valmistatakse ette projektide “Tallinna päev”, “Tallinna aukodanike kogu” ja “Vabaduse kell” osas. Linnavalitsus loodab need tuua linnavalitsuse istungile veebruari lõpus ning siis tutvustada neid ka avalikkusele.

Tänasel istungil tutvusid linnavalitsuse liikmed ka kultuurifestivali “Elutants-Surmatants” ideega. Linnavalitsus hindas kõrgelt selle idee intellektuaalsust ja omapära ning leidis, et idee vajab aega ühiskondliku arvamuse kujunemiseks.