“Tallinna võiks reklaamida “Surmatants” ja sellele vastukaaluks seatavad “Elutantsu” üritused,” ütles Priimägi neljapäeval ajakirjanikele.

Priimäe sõnul võiks “Surmatants” olla see, millega välismaalased Tallinnat seostaksid.

“Kõik teavad Pariisis asuvat Mona Lisat, kuid see teos on ainult üks paljudest asjadest, millega inimesed Pariisi seostavad. Ainult Mona Lisa pärast lähevad Pariisi kunstifanaatikud. Samamoodi võiks olla “Surmatants” see tõmbenumber, mis meelitab inimesed Tallinnasse festivalile, kus toimub ka palju muud,” sõnas Tallinna mainekujundaja.

Priimäe sõnul on Tallinnas mitu üritust, mis võiksid olla tuntud kogu maailmas, kuid ei ole seda.

“Näiteks Jazzkaare ja Pimedate Ööde Filmifestivali piletid on alati viimseni läbi müüdud, kuid väljaspool Eestit ei tea neist üritustest keegi midagi. Samas on Soome Pori Jazz ja filmifestival “Armastus ja Anarhia” saavutanud laiema tuntuse,” sõnas Priimägi.

Tema sõnul on ka Tallinnal potentsiaali korraldada suur rahvusvaheline üritus.

“Eestlaste viga on see, et nad ei julge väga mastaapselt mõtelda,” lausus Priimägi.

Mainekujundaja sõnul on “Surmatants” unikaalne teos, mille üle peaks iga tallinlane uhke olema.

Kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa lisas, et kuigi kunstnikud on kujutanud surmatantsu temaatikat igal pool Euroopas alates Soomest Itaaliani, on Niguliste kirikus asuv “Surmatants” üks paremini säilinud teoseid. Teistes Euroopa riikides on alles vaid väikese kunstiväärtusega seinamaalingud.

Priimägi soovib oma projektidele võimalikult laia diskussiooni ning kutsub linlasi kaasa mõtlema ja esitama oma ettepanekuid.

Priimägi esitleb oma ideid Tallinna reklaamimiseks järgmisel nädalal linnavalitsuse istungil. Seejärel otsustab linnavalitsus, kas neid tasub edasi arendada.

Aasta alguses pälvis Priimägi avalikkuse tähelepanu, kui sai nn suunatud riigihanke ainsa osalisena Tallinna mainekujundajaks.

Mainekujundustöö maksumus on 150.000 krooni.