"Tallinna TV liitus täna pressinõukoguga ja kindlasti on see positiivne samm," kommenteeris pressinõukogu esimees Aivar Reinap Delfile. "Kui meediaorganisatsioon soovib oma tegevuses lähtuda ajakirjanduseetika koodeksist, siis on see igati tervitatav."

Reinapi sõnul ei saa kindlasti pressinõukoguga liitumine olla kohe tunnistuseks, et tegemist on hea ajakirjandusega.

"Pigem peaks edasine praktika andma märku, kui palju on konkreetse organisatsiooni kohta pressinõukogus taunivaid otsuseid ning kas püütakse oma vigadest õppida," ütles Reinap.

"Kui peaminister leiab, et pressinõukogu kui ajakirjanduse eneseregulatsiooni organiga liitumine annab kindluse, et Tallinna TV lähtub edaspidi eetikakoodeksist, siis on see kindlasti tunnustus pressinõukogu senisele tööle," kommenteeris Reinap Taavi Rõivase öeldut, et Tallina TV peaks valitsuse pressikonverentsil osalemiseks liituma pressinõukoguga ning võtma omaks ajakirjanduseetika normid.

Kas pressinõukoguga liitumine saab olla aluseks valitsuse pressikonverentsile pääsemiseks, on Reinapi sõnul juba valitsuse otsustada.

Reinap rõhutas, et pressinõukogu annab hinnangu konkreetse ajakirjandusliku sisu vastavuse kohta ajakirjanduseetika koodeksiga ja ei saa anda hinnangut, kas konkreetne meediaväljaanne on ajakirjandus või mitte.