Seda, millest valitsuse istungil räägiti, saad lähemalt lugeda siit.

Estonia laevahuku uurimisest

Rahandusminister Martin Helme ütles pressikonverentsil, et valitsusel on selja taga pikk arutelu selle üle, milline peaks välja nägema Estonia uus uurimisprotsess. Helme tõdes, et mööda ei saa minna Soome ja Rootsi kaasamisest, ent uurimist juhib Eesti. Helme hinnangul on oluline see, et uus uurimine vähendaks inimeste umbusku ja aitaks tõde välja selgitada. Selleks plaanitakse kaasata uurimisprotsessi ohvrite lähedased.

Lisaraha tervisehoidu

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul sai Tervisehoid lisaraha 200 miljonit eurot. 41 miljonit on otseselt seotud COVID-19 vastu võitlemisega. Rõhku pandi ka tervisehoiu investeeringutele, milleks suurejoonelisim on Tallinna Haigla rajamine.

"Tervisehoid ei ole valdkond, kus keset kriisi kärpeid teeksime," ütles Kiik.

Valitsus kaalub avalikel üritustel maskikohustuse kehtestamist

Kiige sõnul on olukord viimaste nädalate jooksul järsult halvenenud, mistõttu kaalub valitsus praegu igasugu variante. Kiik viitas igihaljale kaalukohale - kuidas saaks peatada viirust ja samas jätkata elu võimalikult normaalselt? Debatikoht on Kiige sõnul avalikel üritustel osalemise reeglid – kui suur peaks olema osalejate piirarv ning kas mask peaks olema kohustuslik.

Kuna suuri nakkuskoldeid pole teatrites ega kontsertidel veel olnud, ei saaks võtta kasutusele ka liiga karme meetmeid, mis kultuurielu häiriks. "Kui näeme, et meetmetest ei piisa trendi murdmiseks, tuleb vaadata sarnaste piirangute poole, nagu kevadel," ütles Kiik.