President Toomas Hendrik Ilves tegi eile hilisõhtul ühismeediasse mõned üsna reljeefsed postitused, kus juhtis tähelepanu Jüri Ratase võimetusele valitsust juhtida ning nimetas eile vallandatud Kaimar Karu "pea ainsaks mõistlikuks ministriks valitsuses".

President alustas postitusteseeriat järgmise tõdemusega:

Viimase viie päeva jooksul on valitsusjuht olnud teadmatuses:
1. Eriolukorra pikendamisest,
2. Oma erakonna ebaeetilisest reklaamist,
3. Oma valitsuse pea ainsa mõistliku ministri vallandamisest.

Ebaeetilise reklaami all pidas president usutavasti silmas ühismeediareklaami ja Keskerakonna parteitrükise Kesknädal esikülge, kus kriisiaja lisaeelarvest jagatavad summad justkui Keskerakonna poliitikute eraannetusteks muutusid. Peaminister Jüri Ratas distantseeris ennast sellest reklaamist küll otsustavalt, teatades pressikonverentsil, et palus selle internetist eemaldada ja parteilehe levikud niipalju kui võimalik pidurdada, samas oli ta selleks ajaks jõudnud kõnealuse reklaami juba meeldivaks märkida. Tõe huvides - seda võis muidugi teha ka mõni Ratase nõunik, kes tema sotsiaalmeediat haldab.

Sealt liikus president Ilves edasi juba konkreetsemate soovitusteni:

Kriis pole aeg järeleaitamistundideks taasiseseisva Eesti saamatuimale valitsusele. Kui ei oska noa ja kahvliga süüa, võiks lauast lahkuda.

Mõne minuti pärast lisandus ühismeediasse aga selline kurb tõdemus:

Pärast kõikvõimalike andekate ja tublide inimeste halvustamist, kuidas saab see valitsus loota, et tuleks kokku laiahaardeline grupp parimatest ja targeimatest inimestest covid19-st väljumiseks. Ei saagi loota. Sõim ja matslus jätkub. #hanerasvavalitsus

Presidendi jälgijad olid postitustega kõigiti nõus - postitusteseeriat on kokku laikinud tuhanded inimesed.