Visiidi eesmärk on tutvustada Eestit ja Eesti tehnoloogiaettevõtjaid ning edendada teadus- ja kõrgtehnoloogia arenduse piirkonnas Silicon Valleys koostööd kohalike ettevõtjatega, teatas kaubandus-tööstuskoja esindaja.

„Silicon Valley on kindlasti üks maailma olulisemaid tõmbepunkte nii tehnoloogiaalase ekspertiisi kui ka riskikapitali kontsentratsiooni poolest,“ ütles president Ilves. „Eesti tehnoloogia-ettevõtjatel on palju nutikaid ideid, mille edukas realiseerimine eeldab aga riskikapitali ja partnerite kaasamist.“

„Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektori ettevõtjatel on visiidi käigus hea võimalus tutvuda tehnoloogiaettevõtete võimalike koostöötegevustega, et tõsta ekspordile suunatud müügivõimekust ning tugevdada arusaamist vajalikeks tegevusteks teadus- ja arendustöös ning tehnoloogiate arendamisel,“ ütles Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Siim Raie.

Kohtumistel tutvustatakse internetipõhised kommunikatsioonitehnoloogiaid, Cisco strateegiat ja tulevikuplaane, Cisco tooted, Telepresence konverentsitehnoloogiat, samuti Apple innovatsiooni- ja tulevikuvisioone ning tehakse ringkäik Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Silicon Valley esinduses ja Plug &Play TecCenter´is.