See jäädvustub ajalukku kui esimene kord, mil Seto Kuningriiki külastab Eesti vabariigi president, teatas Merenäe vallavalitsus.

Sootska Evar Riitsaar kuulutab 4. augustil 2007. aastal Meremäe mäel välja XIV Seto Kuningriigi päeva ning täna, 3. augustil peetakse Obinitsas ja Navikõ külas Karo talus Seto Kuningriigi lastepäeva.

Seto Kuningriigis toimuvad erinevad võistlused selgitamaks välja parimad seto pärimuskultuuri kandjad nii noorte kui eakamate inimeste hulgas. Võitjatel on au kanda terve aasta vastavat tiitlit.

Päeva teises pooles valitakse järgmiseks aastaks Seto Kuninga maapealne asemik Seto Kuninga Ülembsootska ning toimub Seto Kuningriigi sõjaväe paraad. Terve päeva on kohal leelokoorid ja muusikud, käsitöömeistrid ja toidupakkujad. Õhtul toimub kirmask.

Kuningriigi lastepäeval 3. augustil toimuvad laulu-, tantsu-, käsitöö- ja toiduvalmistamise õpitoad, plaanis on sportlikke ettevõtmisi ning valitakse noorsootska.

XIV Seto Kuningriigi korraldaja on Meremäe vallavalitsus, korraldustoimkonna pealik on Rieka Hõrn, lastepäeva korraldustoimkonda veab Maarja Hõrn.

Seto Kuningriik toimub iga aasta augustikuu esimesel laupäeval. Esimene Seto Kuningriik peeti 1994. aastal Obinitsas. Inspiratsioon Seto Kuningriikide korraldamiseks tuli Norra Kuningriigis igal aastal toimuvast ühepäevasest Metsasoomlaste Vabariigist.

Seto Kuningriik kogus kiiresti populaarsust ja igal aastal on siin tuhandeid külastajaid. Alates kolmandast kuningriigist (1996. aastal) toimub Seto Kuningriik eri paigus ning korraldamise au saab iga Setomaa vald endale kord nelja aasta jooksul.

Kuningriigi lastepäeva korraldatakse alates 2002. aastast, lastepäevad algatas tollane ülemsootska Inara Luigas.