Presidendi pressinõunik Ester Šank ütles ETAle, et hinnati pakkumisi, kuid otsust veel pakkujatele välja ei saadetud. Seda tehakse kolme päeva jooksul, lisas Šank.

Šangi sõnul on Reval Auto pakutud Audi A8 kuurent üle 7400 krooni, kuid temaga konkureerinud Silberauto pakutava Mercedese kuurent oleks üle 10.000 krooni. Auto renditakse presidendi kantseleile viieks aastaks.

Audi A8L tavahind on poes 1,3 miljonit ja Mercedese S 430L 1,2 miljonit krooni, kuid mõlemad pakkujad on lubanud presidendile olulist hinnaalandust teha.

Audi ainukeseks tugevaks eeliseks Mercedese ees on pidev nelikvedu, mis tagab auto hea juhitavuse ka kõige viletsamates teeoludes. Väikseks miinuseks on aga see, et presidendile pakutav A8 võetakse hiljemalt järgmise aasta lõpuks tootmisest maha ning vahetatakse uue A8 mudeli vastu, kirjutas Eesti Päevaleht.

Paljudes riikides, kus pole oma autotööstust, sõidab riigipea Mercedesega. Saksamaal, kus toodetakse nii Mercedeseid kui ka Audisid oli varem liidukantsleri ametiauto Mercedes, kuid mõni aeg tagasi vahetas kantsler Gerhard Schröder selle Audi vastu.

Eesti riigijuhtide — presidendi, peaministri ja ka Riigikogu esimehe ametiautodeks on seni olnud Mercedesed.

Presidendile auto leidmiseks korraldatud riigihankekonkursil osalesid lisaks Audile ja Mercedesele ka Volvot esindav Info-Auto ja BMWd esindav United Motors, kuid nende pakkumised langesid konkurentsist välja.

Volvo pakutud S80 Executive ei kõlvanud presidendi kantseleile seetõttu, et auto teljevahe on lühem kui soovitud. Samuti esitas firma nõutud aastaaruande asemel bilansi ja kasumiaruande. BMW uus pikendatud kerega 7-seeria mudel langes aga välja, kuna United Motors ei esitanud hinnapakkumist eraldi kinnises ümbrikus, nagu konkursi tingimused sätestasid.