Arhivaarliku täpsusega teab naine, et neis on 5529 fotot ja 2909 teksti ehk 18 albumit ja 90 kaustikut, kirjutab Pärnu Postimees.

Mõte teha oma lemmikule kogukas kingitus torkas Ennale pähe Arnold Rüütli 80. sünnipäeval. Rahvusraamatukogus pidas ta juubilarile hoolikalt harjutatud kolmeminutilise kõne ja ütles edasi oma kutse.

“29. septembril saab 15 aastat, kui käisin Toompea lossis, olen neli korda kohtunud Rüütliga, täna on viies,” seletab Enna ja tunnistab, et tal on ikkagi närv sees.

Esimese sissekande esimesse Rüütli-teemalisse kaustikusse tegi tollal kuueteistkümnene Enna 21. augustil 1992. aastal. Sama päeva Eesti Ekspressist lõikas ta välja artikli “Arnold Rüütel ei haudu kättemaksu mitte” ja kleepis albumisse sealtsamast lehest esimese foto.

Selleks päevaks, kui Rüütel 21. septembril 2001 Eesti Vabariigi presidendiks valiti, oli Enna kogus riigi tipp-persooni kohta 29 kaustikut 658 tekstiga ja neli albumit 500 fotoga.

Oma arhiivile järgi tulnud Arnold Rüütel ulatab korteriperenaisele suure läikivasse rohekasse paberisse pakitud karbi ja kimbu tibukollaseid roose. Enna avab varakult ootele sätitud kohvitermose ja pakub puuviljakooki.

“Oleme väga tänulikud, et olete niisuguse kogu koostanud, väga huvitav on tagasi vaadata, tempo on selline, et üldse pole aega tagasi vaadata, see on väga tõsine täiendus arhiivi,” seletab laitmatus ülikonnas president ja sirelilillas kostüümijakis proua noogutab abikaasa sõnadega kaasa.