Täna kell 10 esitab NRG majandusminister Mihkel Pärnojale oma vastuse valitsuse ettepanekute kohta, mis puudutasid elektrienergia tururiskide jaotamist valitsuse ja NRG vahel.

Postimehe andmetel vastab NRG valitsuse ettepanekutele positiivselt, lootes tehingu toimumist. NRG on nõus tagama nii talveperioodiks suuremaid võimsusi, kui on nõus ka väiksema garanteeritud elektrienergia ostukogusega.

Elektrijaamade erastamise vastu on taas huvi tundma hakanud president Lennart Meri, kes küsis nädalavahetusel tehingu kohta hinnangut Eesti Energia juhatuselt. President avaldas juba vabariigi aastapäeva kõnes oma kriitilist suhtumist Narva Elektrijaamade erastamiskavadesse, «mis ei vaata piisavalt strateegilistesse kaugustesse ja võivad probleemide lahendamise asemel probleeme tekitada».

NRG-tehingu vastane Endel Lippmaa on väljendanud seisukohta, et NRG ühendab Eesti elektrivõrgud peagi Loode-Venemaaga ning võib ka elektrijaamad raskuste tekkides Venemaale müüa.

Hillar Lauri sõnul on Eesti elektrivõrgud ühendatud niigi Venemaaga ning NRG president Dave Peterson lubas USAs president Merile Eesti soovi korral lisada erastamislepingusse punkti, mis keelab osaluse müügi Venemaaga seotud investoritele.

Postimehe andmetel põhineb Eesti Energia hinnang suuremalt jaolt konsultatsioonifirma McKinsey analüüsil, mille kohaselt on tehing NRGga Eesti Energiale kui äriettevõttele kahjulik.