President pöördub rahva poole 13. septembri õhtul kell 20.50, vahetult enne “Aktuaalset Kaamerat”. ETV programmijuhi Ainar Ruussaare teada peaksid Rüütli esinemist näitama peale ETV ka Kanal 2 ja TV3, kirjutas SL Õhtuleht.

Kanal 2 programmidirektori Olle Mirme sõnul on aga presidendi kõne vahendamine siiski veel lahtine. Esmaspäeval pidas Mirme alles presidendikantseleiga aru, kuidas seda korraldada.

TV3 see-eest kinnitas, et nende septembrikuu programmi pole veel kokku pandudki.

Telepöördumises kõneleb Rüütel sellest, kuivõrd oluline päev Eesti elanikke ees ootab, sest viimati oli riigis referendum 11 aastat tagasi, ütles presidendi pressinõuniku abi Kaidi Aher.

Rüütel avalikustas poolehoiu euroliidule juuni lõpus, kui tegi koos riigikogu esimehe Ene Ergma ja peaminister Juhan Partsiga Kadriorus ühisavalduse, lubades hääletada EL-i poolt.

Aher ütles, et ta ei tea, kas president kutsub ka telepöördumises hääletama EL-i astumise poolt. “Kõne tekst pole veel valmis kirjutatud. Kindlasti aga kutsub ta inimesi referendumil osalema,” ütles Aher.

Keskerakonna juht Edgar Savisaar on varem öelnud, et on presidendi teleesinemise plaanist kuulnud, aga mõistis selle hukka. “Minu meelest peaks enne referendumipäeva olema poliitilise rahu päev, kui propagandat ei tehta, nii on tavaks,” leidis Savisaar.

Euroreferendum tuleb 14. septembril.