San Sicarios vaatas president meeste 20 km laskesuusatamist ning vestles Läti Vabariigi presidendi Vaira Vike-Freibergaga. Koos tõdeti, et lätlaste medalilootused seekord ei täitunud, teatas Eesti delegatsiooni pressiatašee.

Seevastu sai president Rüütel õnnitleda Saksamaa presidenti Horst Köhlerit olümpiakulla teeninud Michael Greisi võidu puhul.

Seejärel sõitis president Pragelatosse jälgima kahevõistluse 15 km distantsi ning oli meeldivalt üllatunud 33. kohaga lõpetanud Tambet Pikkori südist esinemisest. President vestles võistluspaigas Soome peaministri Matti Vanhaneniga.

Võistluspäeva õhtupoolikul viibis president suusahüpete normaalmäe kvalifikatsioonivõistlusel ning sai meeldiva elamuse Eesti suusahüppajate Jens Salumäe ja Jaan Jürise võistlemisest. President kohtus sportlastega, õnnitles neid ning soovis pikki hüppeid ka lõppvõistluseks.

Esimese võistluspäeva hommikupoolikul külastas president Rüütel Torino olümpiaküla. Küla meer, endine suusakuulsus Manuela Di Centa tutvustas president Rüütlile olümpiasportlaste elupaika, koha ajalugu ning peamisi vaatamisväärsusi.

Pühapäeval on president Rüütlil plaanis kaasa elada nii naiste kui meeste suusavahetusega sõitudele ning külastada ka Sestriere olümpiaküla, kus elab enamik Eesti delegatsioonist.