President, kes muidu on oma tegemistest üpris agar teada andma, on pidanud aktiivses riigijuhtimises peaaegu kuu aja pikkuse pausi. Viimane sissekanne tema ametlikul leheküljel president.ee enne tänast lubadust Arvamusfestivalil esineda pärineb lausa 14. juulist, mil ta võttis Eesti nimel Saksamaal Münsteris vastu Vestfaali rahu auhinna. Vahepeal pole kodulehe andmeil leidnud aset ei visiite välismaale, kõrgemate väliskülaliste võõrustamist ega muid riigieluliselt suurema kaaluga sündmusi, millele riigipea tööajast muidu palju tunde kulub.

Vahepealsesse aega mahuvad mõned ühiskondlikult olulised Facebooki-postitused (näiteks soovis president õnne Saaremaa rallitähtedele: „Maailma parim rallimaa on Saaremaa! Aitäh emotsioonide eest Ott Tänak, Martin Järveoja, Ken Torn ja Kuldar Sikk!“, väisas Saaremaa ajaloopäeva ja avaldas kaastunnet hiljuti meie seast lahkunud Mati Talviku lähedastele.

President Kersti Kaljulaid teeb oma nn tagasituleku täna Paides Arvamusfestivalil, kus arutleb koos teiste osalistega Eesti ÜRO julgeolekunõukogu kampaania üle ning teemal, kas eesti ja vene lastel on lootust leida ühine keel.

Juba augusti lõpus aga siirdub ta aga tööle Narva, kus presidendi päevad on tihedalt kohtumisi ja üritusi juba täis broneeritud.