"Riigipea ja delegatsiooni lennukulu on 45 000 ja ööbimise maksumus ca 20 000 eurot," ütles presidendi kantselei pressiesindaja Mailin Aasmäe Delfile.

Riigipea töövisiidi peamine eesmärk on koguda Eestile toetust kandideerimisel ÜRO Julgeolekunõukogu mittealalise liikme kohale. Delegatsiooni kuuluvad lisaks president Kaljulaidile kantselei direktor Tiit Riisalo, välisosakonna juhataja Kristel Lõuk, kommunikatsiooniosakonna juhataja Kaidi Aher, käsundusohvitser ja riigipea assistent.

President Kaljulaidi töövisiit Austraaliasse ja Okeaaniasse algas 20. oktoobril.

Austraalia töövisiidi käigus kohtus president Austraalia kindralkuberner Sir Peter Cosgrove'iga, kohaliku Eesti kogukonnaga ja osales Võitmatute mängude avatseremoonial, kus osalesid ka Eesti teenistuses viga saanud kaitseväe veteranid.

22. oktoobril alustas Kaljulaid töövisiiti Vanuatul, kus ta kohtus president Tallis Obed Mosesega, ja Fidžil, kus kohtus oma kolleegi president Jioji Konusi Konrotega.

25. oktoobril alustas riigipea töövisiiti Uus-Meremaale, kus kohtus peaminister Jacinda Arderniga ning kindralkuberneri Dame Patsy Reddyga ning Vaikse ookeani saareriikide diplomaatiliste esindajatega.

Edasi suundub president Kaljulaid visiidile Ameerika Ühendriikidesse, kus ta esineb Detroidis maailma linnapeade tippkohtumisel City Lab ning kohtub New Yorgis ÜRO peasekretäri António Guterresiga. Töövisiit lõppeb 2. novembril.