Artikkel Kersti Kaljulaidist, mis eestikeelses Vikipeedias oli enne temast presidendikandidaadina teatamist väga napisõnaline, kirjutati päeval, kui Kersti Kaljulaidile tehti ettepanek kandideerida, kaks korda pikemaks. Ajaks, kui ta ametlikult presidendikandidaadiks esitati, oli see juba üle viie korra esialgsest pikem. Samuti hakkasid kiiresti tekkima artiklid teistesse Vikipeedia keeleversioonidesse, vahendab MTÜ Wikimedia Eesti.

Mõnede keeleversioonide juures oli oluline roll eestlastel. Näiteks Raul Veede tõlkis artikli inglise keelde, Ivo Volt lõi artikli ladinakeelsesse Vikipeediasse ja Sulev Iva koostas selle kohta teksti võrukeelse viki tarbeks. Venekeelse artikli põhiautor on aga Eesti teemadest huvitatud vikipedist kasutajanimega Kodru ning saksakeelse artikli koostas põhiliselt estofiil Carsten Wilms. Nii on artikkel Eesti praegusest presidendist ka näiteks hiina, jaapani ja araabia keeles.

"See näitab Eesti vikipedistide tubli tööd – nad kogusid kiiresti vajamineva info ja kes oskas, see tõlkis või aitas artiklit tõlkida teistesse keeltesse. Sellisel viisil tehti vajaminev info ruttu olemasolevaks ja kättesaadavaks," ütles Wikimedia Eesti tegevjuht Kaarel Vaidla.

"Vikipeedia on tihti üks kiiremaid ja lihtsamaid viise infot hankida, seega kasutavad välisriikide ajakirjanikud suure tõenäosusega Eesti presidendist kirjutades just omakeelset Vikipeediat, niisiis võiks seal olev info olla ka asjakohane ja täpne," kommenteeris üks eestikeelse Vikipeedia administraatoritest.

Eesti vikipedistide kiiret ja tublit tööd tõstis esile ka Ed Erhart Vikipeediat toetavast rahvusvahelisest ühingust Wikimedia Foundation, märkides erilise väärtusena nii vikipedistide operatiivsust kui ka kasutatud keelte arvu. Mõlemad on toeks Vikipeedia väärtuslikkusele uudiste jaoks materjali kogumisel.

Kui enne Kersti Kaljulaidi kandidatuuri väljaütlemist kogus eestikeelses Vikipeedias olnud artikkel üksikuid vaatamisi, siis alates 27. septembrist on seda külastatud juba enam kui 75 000 korda. Veel rohkem vaatamisi on kogunud aga ingliskeelses Vikipeedias olev artikkel.

Et artikli juurest puudus foto, siis võttis vikipedist Ivo Kruusamägi selle hankimise oma mureks. Vikipedistidele tuli appi Tartu Ülikool, annetades artikli illustreerimiseks vabakasutuslitsentsiga pilte.