„Rünnak Salisburys on olnud paljude jaoks silmi avav. Ei rünnatud küll ühtegi riiki, kuid nii jõhker rünnak inimeste vastu Inglismaa pinnal ohustab meie kõigi julgeolekut. Samas ei tohi me keskenduda ainult sellele ühele rünnakule, vaid Venemaa taotluste mõistmiseks peame vaatama kogu konteksti, mis sai alguse Gruusia alade okupeerimisega juba 10 aastat tagasi ning jätkus Krimmi hõivamisega. Ka läänemaailma vastus Salisburyle peab olema kogu 10-aastast sündmuste ahelat arvestav,“ ütles president Kaljulaid pärast kohtumist kaitseminister Williamsoniga.

Kohtumisel räägiti ka kahe riigi kaitsekoostööst. NATO vägede koosseisus teenib Tapal praegu ligi 900 Briti kaitseväelast ning järgmisest aastast osaleb Ühendkuningriik taas ka Ämari õhuturbemissioonil. „Ühendkuningriik on meie üks peamisi liitlasi ja Briti sõdurite viibimine Tapal on märk kahe riigi erilisest suhtest,“ ütles riigipea.

Kaitseminister Williamson saabus eile Eestisse visiidile. Eile külastas ta Tapa kaitseväelinnakut ja kohtus peaminister Jüri Ratasega. Täna kohtus ta oma Eesti kolleegi Jüri Luigega ning asetas Kaitseväe kalmistul pärja langenud Briti sõdurite haudadele.