"Langetan pea. Kindral Aleksander Einseln pani esimese taasiseseisvumisjärgse Eesti kaitseväe juhatajana lääneliku aluse meie tänase kaitseväe ülesehitamiseks," kirjutab president sotsiaalmeedias. "Tema visionäärlik mõtlemine mõjutab Eesti julgeolekut tänaseni. Kindral Einselni 1993. aastal kehtestud käskkiri nr. 1 igal tingimusel vastu hakkamise kohta kehtib endiselt ja on veel hiljuti valitsuse poolt heakskiidetud julgeolekupoliitika alustes üle kinnitatud: “Eesti kaitseb end igal juhul ja kui tahes ülekaaluka vastase vastu.” Minu sügav kaastunne Aleksander Einselni lähedastele."

Kindral Aleksander Einseln sündis 25. oktoobril 1931 Tallinnas. Ta lahkus 1944. aastal koos emaga Eestist Saksamaale ja elas alates 1949. aastast Ameerika Ühendriikides. Aastatel 1951-1985 teenis ta Ühendriikide relvajõududes ning osales Korea ja Vietnami sõjas. 1993. aastal naasis kindral Einseln Eestisse ja teenis kaitseväe juhatajana 1993. aasta maist kuni 1995. aasta detsembrini.

Esimene taasiseseisvumisjärgne Eesti kaitseväe juhataja kindral Aleksander Einseln suri 16. märtsi öösel, teatas kaitseväe peastaap.