President kiitis Eesti sõdurite professionaalsust, leidlikkust ja suhtlemisoskust. "Olen uhke, et kohalik elanikkond on Eesti sõdureid üldiselt usaldanud, mille peegelduseks on ka improviseeritud lõhkekehade suur avastamisprotsent. Suhted kohalike külaelanikega ja hõimuvanematega toovad meile lõpuks edu," sõnas riigijuht.

Ilves usub, et Afganistanis on võimalik saavutada stabiilsus, kuid osutas ka sellele, et julgeolekuolukord eestlaste peatses teenistuskohas, Helmandi provintsis on jätkuvalt keeruline. "Kuigi mässulised tegutsevad pideva sõjalise surve all ning vastane vaevleb ressursikitsikuse ja kasina enesehinnangu käes, suudavad nad siiski vahelduva eduga rünnata kohalikke elanikke ja liitlasvägesid. Kuid nad pole suutnud peatada turvaalade laiendamist ja provintsides julgeolekuvastutuse üle andmist Afganistani üksustele," ütles Ilves.

President tänas sõdureid valmisoleku ees minna keerulisele operatsioonile. "NATO ei läinud Afganistani kaotama ega Talibaniga viiki võitlema. NATO juhitud operatsiooni põhjuseks sellel sõjaräsitud maal on soov anda Afganistani elanikele rahulik ja edukas tulevik, nende riigile stabiilsus ja kogu sealsele piirkonnale suurem turvatunne," on Ilves veendunud.