Ilves rääkis telekanalile, et ta ei näe Venemaa presidendi Vladimir Putini tegevuses konkreetset strateegiat ning arvestades riigi kehva majandust proovitakse pigem proovida üht ja seejärel teha teist. Ilvese arvates püüab Putin hetkel lihtsalt hoida teiste riikide tasakaalu paigast ära.

Eesti president ütles samuti, et ta ei ole niivõrd mures Venemaa teadliku manööverdamise pärast, kuivõrd mõne "rumala õnnetuse" võimaliku juhtumise tõttu. Näiteks meenutas Ilves möödunud suvel USA lennuki ümber Venemaa lennuki poolt tehtud ringe, mis võivad alati lõppeda õnnetult.

"See ongi põhjus, miks siin maailmaosas NATOs olemine on erinev NATOs mitte olemisest. Kui sa pole NATOS, siis sa ei tea mida oodata, aga NATO puhul, kuna NATO on kindel, ei tea nemad just, mida oodata, kui midagi juhtub," rääkis Ilves.

Ilveselt küsiti ka, et kas ta on mures vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi võimaliku võidu pärast.

"Ma loodan, et teda sellisel juhul briifitakse hästi välissuhete alal, et ta teaks, kes teeb mida," ütles Ilves tugevalt muiates ja lisas, et see oleks tema sõnum seoses USA siseasjadega.

Reporter üritas Ilveselt Trumpi kohta veel küsida, et kas ta peab silmas seda, mida Ilves seni on Trumpi välispoliitiliste teadmiste kohta näinud, mille peale Ilves vastas: "Mulle on öeldud, et need paranevad". "See on teist väga diplomaatiline," muigas ameeriklasest reporter.

Ajakirjanik meenutas ka Ilvese Twitteri-vaidlust ühe trolliga, mille kohta saad lugeda siit.