Ajakiri märgib, et Eestis on internetiühendus vabalt kättesaadav - inimesed maksavad oma makse veebis, teevad pangaülekandeid veebis ja isegi valimised toimuvad interneti teel.

Ilves meenutas 20. veebruaril ajakirjale antud telefoniintervjuus, et kõige kohutavam asi, mida ta varem igal kevadel pidi tegema oli käsitsi tuludeklaratsiooni täitmine paberil, kuid nüüd saab seda teha internetis.

E-valitsuse puhul täpsustas president, et e-valitsus ei ole lihtsalt dokumentide kogum, mis on veebis kättesaadav, vaid see peab olema interaktiivne.

Ilves tunnistas, et mõnikord võib internetti pandud informatsioon ja läbipaistvus muutuda ka häirivaks, kuid tegelikult seisame me silmitsi filosoofiliste küsimustega privaatsusest ja läbipaistvusest. "Meie oleme väga läbipaistvusele orienteeritud," kinnitas Ilves väljaandele.

President tõi Eesti e-edust näiteks ka digiretsepti, mis alguses tõi kaasa palju nurinat, kuid millega inimesed harjusid umbes poole aastaga, kui nad said aru, kui mugav see on.

Muuhulgas rääkis Ilves ajakirjale, millist inspiratsiooni sai ta Ameerika koolis õppides oma matemaatikaõpetajalt. "Ta õpetas meid programmeerima," ütles Ilves. "Kui sa kord oled õppinud programmeerimist, siis polegi see nii keeruline."

Intervjuu lõpus soovitas Ilves USA juristidele luua õiguslik raamistik digitaalallkirjale. "Kui online lepingud saavad õigusliku pädevuse, siis saate liikuda edasi üsna kiiresti," ütles Ilves.